29-03-12

Terras achteraan

Met het mooie weer van de voorbije week brachten we veel tijd door in de tuin. De laatste wortels werden uitgegraven en daar waar vroeger de Deutzia de bank tegen het tuinhuis half overgroeide en de hortensia met zijn grote bloembollen de helft van het terras inpalmde, liggen nu twee lege borders.
De muur die normaalgezien zachtjesaan weer door groene blaadjes en witte bloemschermen zou bedekt worden ziet er voorlopig nog erg kaal uit. Maar het terrasje zelf lijkt wel verdubbeld.

blogbankterras.jpg

Het deurtje dat vroeger de Deutzia rechthield, verbergt nu de stapel stenen, lege plantenpotten enz... achter het tuinhuis.

blogviooltjes.jpg

Eerlijk is eerlijk. Ik moest heel erg wennen. Vooral omdat ik dwars door mijn tuin kon kijken. In één ruk van voor naar achter. Tot op de blote muur. Iets wat ik nooit wou.
Maar ondertussen beginnen de takken van de struiken te botten en beginnen de contouren van de tuin weer te vervagen. Ik besloot mijn terrasje aan te kleden met wat bloemetjes, een extra tafeltje en twee klapstoeltjes. Mijn jongens sleepten de kussens uit het tuinhuis en in een mum van tijd hadden we een heel gezellig hoekje.

blogterras.jpg


Waar we vroeger met amper drie op het terras konden zitten, is er nu ruim plaats voor wel acht of negen mensen.
Ik kreeg voor mijn verjaardag ook een hangstoel. Die staat in de hoek van het terras waar we het langst zon hebben. Momenteel het meest begeerde plaatsje in de tuin! 

blogterrasvaria 2012 869.jpg

En 's avonds, als alle kussens en tenten weer mooi zijn opgeruimd, dan branden de lampjes boven het terras.

blogavondterras.jpg

Als dat geen sprookje lijkt?

 

 

23:25 Gepost door Inge | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

dat is zeker genieten en verdorie dan voorspellen ze dit weekend minder mooi weer! Das niet eerlijk nu je tuintje er zo gezellig uitziet.

Gepost door: magda | 30-03-12

Ik wil ooooooooooooooooooook mijn lampjes :-))) Maar eerst moet het clubhuis nog gebouwd worden. De kinderen kijken er al stevig naar uit ;-)
Jouw terras is inderdaad een paradijsje, nu al! En dat ei is super, daar spaar ik voor! Volgend jaar misschien ... :-))
Liefs,
Inge

Gepost door: inge | 30-03-12

ziet er gezellig uit ,nu terug wat hogere temperaturen en een zonnetje erbij en je hebt het paradijs op aarde

Gepost door: Erik en Marina | 30-03-12

Lege borders ? Christopher Lloyd zou nogal jaloers zijn: "every empty spot is an opportunity".
Een make-over van een tuin doet pijn, maar in zekere zin wakkert het ook weer nieuw vuur aan: wat gaat het geven als de lente er volop is, als de zomer begint. Terwijl we dat vroeger eigenlijk al allemaal wisten op voorhand.

Gepost door: Geert | 30-03-12

De commentaren zijn gesloten.