21-03-12

Stevig gesnoeid en gerooid

Ons zakdoektuintje is niet groot. Helaas waren veel van de planten en struiken in ons tuintje dat wel. Ik snoeide ze jaar na jaar in, beperkte ze in groei, maar het mocht niet baten. De voorbije winter voelde ik dat ik ons tuintje niet meer in de hand had. De klimhortensia klom met veel te dikke ranken over het wankele dak van de hangar achter ons tuintje. Ik kreeg hem bijna niet meer gesnoeid zonder gevaar voor eigen leven. Dan hadden we nog een deutzia die na tien jaar zo hard opschoot en in de breedte uitwaaierde, dat er van ons terrasje bijna niks meer overbleef. Zelfde verhaal met de hortensiastruiken die we jaren geleden overenthousiast met wel drie naast elkaar plantten.
Je raadt het vast al. De deutzia, de klimhortensia, de gewone hortensia en nog een struik, ze moesten er allemaal uit. Elf zakken tuinafval hadden we, en een grote berg snoeiafval. De zakken tuinafval werden dinsdag door de gemeente opgehaald en de helft van de berg snoeiafval kon ik versnipperen en in een twaalfde zak proppen.
En toen bleef enkel dit nog over:

verjaardag en tuin maart 022.JPG

Tuinman wou met het overgebleven hout een afscheiding naast zijn groententuintje maken . Hij liet er geen gras over groeien.  Naast zijn splinternieuwe 'makkelijke moestuin' of 'vierkantemetertuintje', waar vorig jaar het kapotgewaaide serretje stond, staat nu een zelfgemaakt hekje.

 

verjaardag en tuin maart 023.JPG

verjaardag en tuin maart 024.JPG

verjaardag en tuin maart 029.JPG

Ook ons terrasje achteraan ziet er nu helemaal anders uit. Voorlopig nog heel erg kaal. Maar daar zouden de late lente en vroege zomer verandering in moeten brengen. Ik hoop maar dat ons tuintje tegen dan opnieuw zo knus en gezellig zal aanvoelen als de voorbije jaren.
Ach, voorlopig geniet ik vooral van het eerste lentezonnetje in mijn 'ei'. Die staat daar nu nog heel opvallend, maar als alles goed groeit en bloeit zou die tegen de zomer moeten verstopt zitten tussen het groen. Dat is toch het plan.

verjaardag en tuin maart 018.JPG

 

 

 

 

23:15 Gepost door Inge | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hahahahaaaa, dat ei !!!!
Er is al flink gewerkt bij julie verdorie.
Niet gemakkelijk hé, resoluut afscheid nemen van een lay-out en een begroeiing waar je aan gehaecht was, en die - naar ik meen - echt wel bij jullie voorkeur van tuinen paste.
Maar 't zal wel weer goed worden, daar reken ik hier ook op.
En het mag dan niet gemakkelijk zijn om te beslissen e.e.a. te veranderen, eens de bal aan 't rollen is wordt er vaak veel drastischer veranderd dan oorspronkelijk gepland. Hier was het toch zo.
We geven het enkele jaren de tijd :-D

Gepost door: Geert | 22-03-12

Die zelfgemaakte afsluiting,dat mooi gedaan en aan zijn moestuintje zal hij nog veel plezier aan beleven;Laat alles nu maar groeien;Leve de lente.

Gepost door: Omaatje | 22-03-12

Mooooooooooooooooi dat ei!!!!! Waauw zeg! En het tuintje ziet er ook super uit, net als het hekje ;-)
Hier staan de kinderbakken ook al op punt, johan heeft gisteren in het donker nog de planken aan elkaar gevezen. Opgevuld met aarde en de wortels gezaaid en wat aardbeiplantjes erin. Straks radijsjes en zo. Maar voor de rest is het nog wat te koud, dat gaat allemaal eerst in het serretje ... :-)
Liefs,
Inge

Gepost door: inge | 23-03-12

toch nog even opletten met jonge plantjes want er komen nog enkele koude nachten aan.Voor de rest ziet het er al prima uit in het tuintje ,we blijven het volgen

Gepost door: Erik en Marina | 27-03-12

De commentaren zijn gesloten.