03-06-10

Magische sla en snoeppot

Dit jaar plantten we voor het eerst krulsla. We aten al twee kroppen op. Het hart van de kroppen lieten we staan. En magie: de kroppen groeien gewoon terug aan. Dus tegen dat we alle kroppen 'opgegeten' zullen hebben, zullen we terug van die eerste kroppen kunnen eten. Een groot pluspunt tegenover de gewone klassieke krop sla die je volledig uit de grond moet halen. Liefst 's morgens dan nog, want als het te warm is als je die oogst verlept die meteen. De krulslablaadjes kun je op elk moment van de dag oogsten. Ze zijn altijd krokant en vol smaak.

crop3 juni 2010 161

Hierboven zie je een krulsla die we al opaten en nu weer mooi aangroeit. En ja hoor, er groeit een wortel tegen. Die is waarschijnlijk uit mijn zaaizakje gerold bij het wortels zaaien :-)

crop3 juni 2010 167

Aardbeiplanten woekeren fel. Ons tuintje is veel te klein om zo'n plant zijn gang te laten gaan. Daarom hebben we ze gewoon in een pot geplant. De pot hangt omhoog tegen een warme muur.

crop3 juni 2010 165

Zo zie je maar dat je echt niet veel plaats nodig hebt om te smullen uit eigen tuin.
Zo'n 'snoeppot' kun je zelfs op een balkon hangen! Gewoon water geven, meer hoef je niet te doen. En genieten van de lekkere vruchten natuurlijk!

22:44 Gepost door Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

bij de aardbeienboer waar ik ga hangen ze ook omhoog in een serre, de eerste lichting toch
die voor augustus staan in de grond dacht ik, heb die niet gezien

gezond snoeppotje heb je

Gepost door: fotorantje | 03-06-10

Dat met die krulsla ga ik ook eens proberen. Ik snij mijn sla (krul- of kropsla) gewoon af, en heel vaak groeit ook dat weer bij. Maar ik zal eens het advies van iemand gaan volgen die ik meer en meer als een tuinkenner begin te aanzien. Jawel, en potverdie, die aardbeien zeg !! Zien er heerlijk uit.
Wanneer zet je best aardbeien ? Ik wil er volgend jaar ook, en deed dat nog nooit. 'k Zou het kunnen opzoeken, maar vragen is gemakkelijker hé

Gepost door: Geert | 03-06-10

Yiehaa !!! Anneke Thomson :-)
Over dat prutsen, daar ben ik niet van overtuigd.... het is op zijn MINST kreatief prutsen :-))))))

Gepost door: Geert | 03-06-10

De commentaren zijn gesloten.