25-05-10

Het lied van de vogels

Als het mooi weer is en lekker warm, kan ik er heel erg van genieten om 's avonds in mijn ligzetel op het achterterras te liggen luisteren naar het lied van de vogels.
Zoveel kleur als je ziet vanop het terras aan het huis, zo groen ziet onze tuin er uit als je van achter naar voor kijkt. Heel rustgevend is dat!

Klik op het filmpje hieronder, zet je geluid aan, en geniet mee!

23:32 Gepost door Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21-05-10

Voortuintje

Wij hebben niet alleen een zakdoektuintje, voor ons stulpje ligt ook nog een voortuintje. Daar staat vooral heel veel pachysandra in wegens gemakkelijk, niet lelijk en ook omdat het zo verschrikkelijk lekker ruikt als het 'bloeit.
Maar voor de rest is het eigenlijk een beetje vanalles door elkaar: amandelwolfsmelk, winterjasmijn, klaver, phlox, en een heleboel waarvan ik allang de naam niet meer weet, gewoon omdat ik het steeds opnieuw vergeet.
Vanavond toen de zon onderging lichtte ons voortuintje heel mooi op in een warme gouden gloed.
Kijk maar eens hieronder!

blog21mei 2010 037

crop21mei 2010 047

Gezellig hé?!

22:17 Gepost door Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-05-10

Verrassingen in ons zakdoektuintje

Na een heerlijke tuinreis in Kent liep ik thuis door ons zakdoektuintje toen ik plots deze zag staan.

croptuin18mei2010 068

Twee jaar geleden hadden we daar een akelei geplant, maar die wou niet groeien. Hij verschrompelde voor onze ogen. En nu, plots, staat hij daar terug! Drie keer zo groot als het plantje dat we er ooit zetten. Echt een ongelofelijk kado is dat!

croptuin18mei2010 071

Nog zo'n plantje waarvan ik dacht dat het nooit zou lukken om er in mijn tuin te krijgen. Mijn lievelingsbloem is de tere rode papaver. Zakjes zaad heb ik al uitgestrooid en elk jaar duiken ze overal op: tussen stoeptegels, in de goot, op bouwwerven, enz... maar nooit in ons zakdoektuintje. Van pure armoe heb ik dit jaar een geel-oranje papaverplantje in container gekocht. Die bloeit nu prachtig in onze border. Op de vensterbank heb ik een zakje rode papavers voorgezaaid.
Wie weet lukt het dit jaar toch nog!

croptuin18mei2010 075

Deze zijn onderweg naar ons 'moestuintje' uit mijn zaaizakje gevallen, en prompt groeiden ze op tot lekkere radijsjes. Knal midden in de bloemenborder. Ze zullen er daarom niet minder lekker om smaken :-)

croptuin18mei2010 076

Ons moestuintje doet het ook goed. De prei groeit, de sla staat lekker dik, de worteltjes groeien in de tunnel, de aardbeitjes worden stilletjesaan gevormd, de bieslook en de peterselie barsten uit hun pot, en ook de radijsjes die wel groeien waar ze horen te groeien doen het goed.

croptuin18mei2010 078

Ook de takken van de bessenstruik hangen zwaar door van de trossen. Een netje erover en mmmmmm... dat wordt smullen deze zomer!

blogtuin18mei2010 081

Ook de bloemenborder begint weer goed op te vullen. De choisya en de sering geuren om ter meest.  Nu nog zomerse temperaturen en we kunnen genieten van een slaatje uit eigen tuin op ons heerlijk geurend terras!

23:32 Gepost door Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |