02-03-10

Een rotklus

Een klusje waar ik altijd tegenop zie is het snoeien van de klimhortensia. Die kruipt gezwind de muur op, en sluipt stilletjes over de rand op het golfplaten dak van de hangar, die aan onze tuin grenst.
Ook de klimop van de buren (zowel links als rechts) groeit aan sneltempo, en klimt tussen de klimhortensia door over de muur en op het dak.
Elk jaar moet het dak dus worden 'gesnoeid'.  En het is echt een klusje dat een hele middag in beslag neemt.

blogtuin1

De klimhortensia was alweer een dikke struik aan het vormen op het dak.

blogtuin2

Bijna de hele klimhortensia opgeruimd. We naderen de klimop.

blogtuin3

 Ook de klimop stond al kniehoog!

blogtuin4

Nu nog de randjes bijsnoeien en het is gepiept!

blogtuin5

Daarna nog alles in zakken plooien,
en het karwei zit er weer op voor dit jaar :-)

 

13:18 Gepost door Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Een klimhortensia, dat groeit gelijk zot. En jaar na jaar rapper. Maar ik vind het wel prachtig, eigenlijk het hele jaar rond.
En klimop, da's bijna hetzelfde verhaal. Eigenlijk zou klimop alleen mogen staan op plaatsen waar je gemakkelijk bij kan, zodat je 2 of zelfs 3 keer in 't jaar kan ingrijpen.
Maar nogmaals over de hydrangea: kom je goed overeen met de buur ? Zou hij er veel problemen van maken als vroeg of laat een steeds maar dikker wordende tak zijn golfplaten doet breken ? Of let je daar op bij de jaarlijkse snoei ?

Gepost door: Geert | 02-03-10

Er ligt geen tak meer op het dak hoor. Die hortensia van ons zal zeker zijn golfplaten niet breken. Stel je voor zeg, help!

Gepost door: inge | 02-03-10

Niet panikeren Inge !
Ik bedoel ook niet OP het dak, maar onder de platen. Die kruipen ergens tussen, en een aantal jaren later zijn dat dikke takken.
Maar je kan dat heel goed in de gaten houden bij de snoei. Als er geen belletje rinkelt nu, dan is dat er geen belletje hoeft te rinkelen.

Gepost door: Geert | 02-03-10

ja maar als die van voor onder de golfplaten kruipen dan zie ik dat niet hé... :-(

Gepost door: inge | 02-03-10

'k Had beter gezwegen...
't Zal allemaal niet zo erg zijn. 't Belangrijkste is: een klimhortensia in de tuin is heel mooi. Al de rest is bijkomstig :-)))

Gepost door: Geert | 02-03-10

Inge, tussen de sprietjes en de bloem van krokusjes zit maar een dikke week. Er is nog hoop !!
Trouwens, op googlemaps zie ik 7 sprietjes !
Wat wél kan, maar dat moet je zien: lang geleden dat de vogels zo een zware winter hadden, die zitten al enige tijd te pikken in de grond dat het een lieve lust is, vooral rond bosjes krokussen, omdat de grond daar zacht is, en als het vriest daar net iets minder diep vriest. Ik heb al veel bolletjes zien boven liggen, losgepikt.

Gepost door: Geert | 05-03-10

De commentaren zijn gesloten.